Het maken van een interactief receptenboek in Banaunu

 

Foodstijl in Willemstad (Nederland) heeft zich gespecialiseerd in communicatie en vormgeving in food. Het bedrijf zorgt er voor dat ondernemers in de foodbranche hun producten resultaatgericht in de markt kunnen zetten. Een van de hulpmiddelen die Foodstijl hierbij gebruikt is de interactieve publishing tool Banaunu.

Digitaal receptenboek

Het digitale receptenboek is gemaakt in opdracht van een internationale leverancier van bakkerijproducten. Dit wordt in verschillende landen verspreid, daarom zijn er verschillende versies gemaakt. De opmaak is volgens een vast stramien, de inhoud verschilt van land tot land. Per land bevat het receptenboek 20 tot 25 lokale recepten, een specifieke call to action voor dat land en een eigen landing page.

Oogstrelend resultaat

Foodstijl is er zeer goed in geslaagd om een aantrekkelijke interactieve publicatie te creëren. Het receptenboek bevat de juiste mix aan mooie foto’s, leesbare teksten, instructievideo’s en animatie. Eén ding is zeker: na het bekijken van de digitale beelden loopt het water je in de mond!

“De uitgebreide designmogelijkheden van Banaunu zijn top”

Foodstijl is vooral erg tevreden over de designmogelijkheden die Banaunu biedt. “De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid, dat is top”, aldus Hans Fillekes van Foodstijl. Ook zijn wij erg tevreden over de manier waarop met onze feedback wordt omgegaan. Dit werd serieus opgepakt en er wordt wat mee gedaan. Het is ideaal dat we het receptenboek in HTML5 konden exporteren. Niet elk land heeft geweldige internetverbindingen. Met de download in HTML5, konden we het receptenboek per land op lokale servers laten draaien, wat de snelheid ten goed kwam. Dit gaf bovendien de mogelijkheid om het receptenboek offline te installeren, zodat onze vertegenwoordigers het boek konden laten zien aan hun klanten, zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding.“

POS materiaal en meer

“Het maken van een digitaal receptenboek is slechts het begin! Banaunu is een perfecte tool voor het maken van Point of Sale (POS) materiaal, etc. Het is zo veel eenvoudiger om een interactieve publicatie in Banaunu te maken dan om een video op maat te produceren. Zeker bij gebruik van een touch screen, is het result geweldig!”